82_738x173
Print

Undertagstyper

Undertagstyper
Der er 3 forskellige typer af undertage, som har hver deres fordele og begrænsninger og dermed anvendelsesområder.

Faste undertage
Faste undertage udføres normalt med tagpap på et underlag af tagbrædder, krydsfiner eller OSB-plader.

Undertaget er stærkt, så man kan gå på det, og det kan derfor også afstive tag-konstruktionen, hvis der er behov for det. Det faste undertag er diffusionstæt og kan derfor kun anvendes til ventilerede undertage.

Yderligere oplysninger om faste undertage af brædder, krydsfiner og OSB-plader findes i TRÆ 67 Undertage, se Referencer.

Træfiberundertage
Træfiberundertage er udført af relativt tynde, træbaserede plader, der lægges over-lappende på spærene.

Undertaget tåler ikke at man går på det, men det kan medvirke til at afstive taget, hvis der er behov for det. Træfiberplader er diffusionsåbne, så derfor egner træfiber-undertage sig godt til uventilerede undertage.

Yderligere oplysninger om træfiberundertage findes i TRÆ 67 Undertage, se Referencer.

Banevarer
Undertage af banevarer er udført af membraner der kan være tynde og plastbaserede eller kraftigere og enten plastbaserede eller af armeret tagpap.

Banevarer tåler ikke at man går på dem, og tagkonstruktionen skal være afstivet før undertaget monteres. Undertage af banevarer er i de fleste tilfælde diffusionstætte og kan derfor kun anvendes til ventilerede undertage. Nogle typer er dog diffusionsåbne, og kan bruges til uventilerede undertage, se Referencer.

Referencer – læs mere
Ventileret undertag
Uventileret undertag
TRÆ 67 Undertage
TRÆ 60 Træplader

Besøg Træshop Bliv medlem